2020 yılı içerisinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında İlimizde faaliyet gösteren kesimhanelerde gerekli kontroller ve HACCP denetimleri gerçekleştirildi.
Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğünce İlimiz genelinde faaliyet gösteren kesimhanelerde teknik ve hijyenik koşulların sağlanması amacıyla yapılan denetimler 2020 yılı için başarılı bir şekilde tamamlanmış bulunmaktadır. İlgili kanun çerçevesinde kesim hijyeninin sağlanması için kesim öncesi, kesim esnası ve kesim sonrası temizlik ve dezenfeksiyon kurallarına uyulması, karkas ve diğer ürünlerin depolanması ve sevkleri sırasında ortam hijyeni ve sıcaklığı gibi teknik koşulların sağlaması, gerekli kayıtların tutularak izlenebilirlik sisteminin oluşturulması gibi konular üzerinde gerçekleştirilen denetimlere yeni yılda da aynı titizlikle devam edilecektir.