T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Süt İşletmelerine Yönelik Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 7.02.2020

​Etiketlemede yeni dönem başladı. 26 Ocak 2017 yılında Resmi Gazetede yayımlanan ve 31.12.2019 tarihi itibariyle yürürlüğe giren, Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme ve Tüketicileri Bilgilendirme Yönetmeliği hakkında İl Müdürlüğümüz Tarım Toplantı Salonunda, Süt İşleme işletmelerinin katılımları ile Kırklareli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü tarafından bilgilendirme eğitimi yapıldı. Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner AKCAKAYA, Veteriner Hekim Yiğit AKIN, Veteriner Hekim Gizem KARADAĞ VE Gıda Mühendisi Gizem ŞÖFÖRTAKIMCI'nın katılımlarıyla gerçekleşen eğitimde Gıda Mühendisi Gizem ŞÖFÖRTAKIMCI, Ocak 2017'de yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Gıda Etiketleme Yönetmeliği ve ilgili ikincil mevzuatındaki yenilikler kapsamında nelerin değişeceği, gıda etiketlerinin, sahada olan ürünler için içerdiği bileşenler kapsamında sağlık ve beslenme beyanları dahil uygun bilgilendirmeleri içerecek şekilde güncel mevzuata uygun yeniden nasıl dizayn edileceği, sahaya yeni sunulacak olanların etiketlerinin bu kapsamda nasıl hazırlanacağı, bu bilgilerin broşür ve reklam tanıtımda nasıl kullanılacağı yöntemlerine değindi. Ayrıca; ürün bazında tebliğlere tek tek değinilerek üreticilere bilgilendirme yapıldı. Toplantı işletmelerin sorularının cevaplanması ve talep ve önerilerinin alınması ile son buldu.