T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

KIRKLARELİ TARIMININ 2021 YILI DEĞERLENDİRİLDİ

Yayın Tarihi : 13.01.2022

İl Müdürümüz Mehmet AKSOY'un başkanlığında Müdür Yardımcımız, Şube Müdürlerimiz ve İlçe Müdürlerimizin katılımları ile İl Müdürlüğümüzün 2021 yılı çalışmalarının değerlendirildiği ve 2022 yılının ise planlamasının yapıldığı "Yıllık Değerlendirme ve Planlama Toplantısı" 12.01.2022 tarihinde İl Müdürlüğümüz Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıda; 2021 yılında yapılan çalışmalar, ilin gıda, tarım ve hayvancılık alanındaki genel durumu, tarımsal yenilikler, 2022 yılı için planlanan projeler ve yapılması gerekenler, anahtar performans göstergelerinin bulgu paylaşımları ve hedeflerin izlenilebilirliği, çiftçi sorunları ve çözümleri konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

İl Müdürü Mehmet AKSOY yapmış olduğu açılış konuşmasında; "Teknik personelimizin sahada karşılaştıkları sorunları çözmek asli vazifemizdir. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak en alt birimden en üst birime kadar bir bütünüz. Üreticilerimize daha iyi, daha kaliteli hizmet sunabilmek için çalışmalarımızı takım ruhu ile yapmak zorundayız. Tarımsal projelerimizin başarıya ulaşabilmesi, temelde tüm personelimizin birbiriyle uyumlu çalışmasına bağlıdır.  

Covid 19 salgını tarım ve hayvancılığı, stratejik bir sektör ve uluslararası güvenlik sorunu olarak ön plana çıkarmıştır. Daha sağlıklı yarınlara ulaşabilmek için belki bugün, dünden daha çok çalışmak zorundayız. Bakanlığımızın tüm hibe ve yardımlarını üreticilerimize eksiksiz olarak ulaştırmalı ve il genelinde üreticilerimize ve yetiştiricilerimize yaptığımız projeler için tüm kurumların kapısını aşındırmalıyız.

Üreticilerimize bilinçli tarım yapmayı göstermeliyiz. Bu konuda 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da arazide, sahada, ahırda, ağılda, üretimin yapıldığı her yerde 'işimiz saha gücümüz saha' parolası ile üreticilerimizin yanında olmaya ve üretimde bulunan tüm üreticilerimize her türlü yardım ve desteği sağlamaya devam edeceğiz.

İl ve ilçe müdürlüklerimizce çiftçi toplantılarının arttırılmasını sağlayacağız. Tarımda gereksiz gübre kullanımı çevre kirliliği ile birlikte üreticilerimize fazladan maliyet getirmekte bunun önüne geçebilmek için toprak analizine dayalı gübre kullanımını teşvik etmeliyiz. Üreticilerimizin işleyemediği toprakların üretime kazandırılması konusunda çalışmalar yapacağız.

Stratejik ürünlerin yetiştiriciliğine önem vermeliyiz. Yaptığımız ve yapacağımız projelerde, üreticilerimize yapacağımız tavsiyelerde ulusal çıkarlarımız için yerlilik ve millilik unsurunu ön plana çıkarmalıyız" dedi.

Toplantı Şube Müdürlerinin sunumları, kurumun personel dağılımı, gıda, tarım ve hayvancılığın ilimizdeki genel durumu, ekim alanları, hazırlanan ve devam eden projeler, gıda denetimleri, Bakanlıkça gerçekleştirilen desteklemelerin rakamsal durumu gibi konular ile devam ettikten sonra soru, cevaplar ve çözüm önerilerinin karara bağlanması ile sona erdi.