T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

“Kantin Çalışanlarına Yönelik Hijyen Eğitimi” ve “Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler” Eğitimleri Verildi.

Yayın Tarihi : 2.04.2019

​           22.03.2019 Cuma günü Müdürlüğümüzün toplantı salonunda gerçekleşen eğitim Gıda ve Yem Şube Müdürü Taner AKCAKAYA’nın açılış konuşması ile başladı.

            Şube çalışanlarından Veteriner Hekimi Şener KARABULUT’un sunumu ile “Kantin Çalışanlarına Yönelik Hijyen Eğitimi” anlatıldı.     Sağlıklı gıda satışı ile ilgili önemli detayların anlatıldığı eğitimde, zehirlenmelere sebep olan noktalara değinildi ve dikkat edilmesi gereken noktalar vurgulandı.
 
             Şube çalışanlarndan Veteriner Hekimi Gizem KARADAĞ’ın sunumu ile “Gıda ile Temas Eden Madde ve Malzemeler” konusu anlatıldı. Gıdalara temas eden malzemelerde bulunması gereken özellikler anlatılarak, alüminyum ve bakır içerikli ürünlerin insan sağlığına zararları vurgulandı.
 
Eğitimin son bölümü soru cevap şeklinde gerçekleşti.