Sahip olduğumuz yiyeceklerin değerini bilmeyiz. Biz rahat yaşam sürdürüyor olsak dahi bizim israf
ettiklerimize ihtiyacı olan çok insan var. Yılda yaklaşık 10 milyon insanın açlık ve yetersiz beslenmeden öldüğü tahmin edilirken, yaklaşık 1 milyar insan açlık çekiyor, dünya çapında 1,3 milyar ton yiyecek,
çöpe atılıyor. Gelişmiş ülkelerde çöpe atılan gıdaların çoğu aslında yenebilecek durumdadır. Şunu
bilmeliyiz ki başka yerlerde bu gıdalarla hayatı kurtulacak olan insanlar var.
Gıda israfı yaşanmasaydı ya da israf edilen gıda ürünleri dünyadaki açlık sınırının altında yaşayan
insanlarla paylaşılsaydı açlık ve yoksulluk bitme noktasına gelebilirdi. İsrafı engellemenin birinci şartı
paylaşmaktır.
*Yiyeceğimiz kadar tabağımıza alıp tüketmeliyiz, ihtiyaç fazlası almamalıyız.
*Gıdaları üzerinde yazan saklama koşullarına göre depolamalıyız. Örneğin sütü bozulmaması için dolapta muhafaza etmeliyiz.
*Geri dönüşüm yapmalıyız. Çöplerinizi ve geri dönüştürülebilir atıklarınızı birbirinden ayırın. Böylece hem geri dönüşüme katkı sağlamış hem de çevre kirliliğini önlemiş olursunuz.
*Yakın çevremize gıdamızı korumayı, israf etmemeyi öğretmeliyiz.
Milyonlarca insan açlıktan ölmek üzere.. Bu durumu değiştirmek için üzerimize düşeni yapmalıyız.